Autor:
Henryk DOMAŃSKI
Zbigniew KARPIŃSKI
Dariusz PRZYBYSZ
Justyna STRACZUK
ISBN: 978-83-7383-794-2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok wydania: 2015
Liczba stron: 254
Uwagi: wydanie pierwsze
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Format: B-5
Głównym celem tej książki jest analiza zwyczajów żywieniowych w Polsce. Interesujemy się tym, co, gdzie, kiedy, z kim i w jakich warunkach ludzie jedzą, z jakim nastawieniem spożywają codzienne posiłki. Czy nawyki żywieniowe odzwierciedlają istotne różnice i nierówności społeczne? Czy robotnicy i urzędnicy jadają to samo? Kto częściej chodzi do restauracji: inteligencja czy przedstawiciele biznesu? Czy obiad jada się w domu, czy w pracy? Podstawą naszych ustaleń są dane z ogólnopolskiego, reprezentatywnego badania zwyczajów żywieniowych.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: